Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ –ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

        Τον τελευταίο χρόνο η επίθεση της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ και όσων την στηρίζουν έχει βάλει σκοπό  τις κατακτήσεις σχεδόν ενός αιώνα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια να περάσουν τα μέτρα της Διαμαντοπούλου για την παιδεία τα οποία  προσπαθούν να διαλύσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και να καταργήσουν το δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο. Η κατάσταση γίνεται χειρότερη με την όξυνση της καταστολής (ξύλο και χημικά στις πορείες κτλ) και την προσπάθεια για άρση έως και κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου (πρόσφατα παραδείγματα είναι τα όσα έγιναν στη Νομική και στο Πολυτεχνείο). Η λύση για όλα αυτά είναι οι συλλογικοί αγώνες, δηλαδή οι συνελεύσεις, οι καταλήψεις, οι απεργίες και οι πορείες.
Το φοιτητικό κίνημα, ήδη από το Νοέμβριο του 2010 με συνελεύσεις , καταλήψεις και διαδηλώσεις παλεύει ενάντια στα μέτρα της Διαμαντοπούλου κα για την ανατροπή των σχεδίων της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, όπως πάλεψε ενάντια στο Νόμο Πλαίσιο της Γιαννάκου και την αναθεώρηση του άρθρου 16 το 2006-07. Τις τελευταίες όμως εβδομάδες  στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, επιδιώκεται να περάσουν από πειθαρχικό φοιτητές των Τμημάτων Μηχανολόγων/Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων/Μηχανικών και του Μαθηματικού εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης. Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι αυτοί οι φοιτητές προσπάθησαν να υπερασπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αποφάσεις των φοιτητικών τους συλλόγων, δηλαδή τις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών τους οργάνων. Αυτή είναι η κατηγορία των αντιδραστικών καθηγητών, που τους διώκουν. Αυτό όμως θυμίζει άλλες εποχές γιατί η τελευταία φορά που πέρασαν φοιτητές πειθαρχικό για την συνδικαλιστική τους δράση, ήταν στη Χούντα των Συνταγματαρχών.
Γι΄αυτό το λόγο, το γεγονός αυτό είναι εξοργιστικό. Επί της ουσίας αυτή η κίνηση αποτελεί στοχοποίηση συνδικαλιστών, ποινικοποίηση αγώνων και δεν διαφέρει από την παρανομοποίηση των απεργιών και την απόλυση συνδικαλιστών-εργαζομένων από τη δουλειά τους. Σ΄ αυτή τη συγκυρία είναι αναγκαίο να στηριχτούν οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας από όλο τον κόσμο. Καλούμε τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους φοιτητές και να καταδικάσουν τα πειθαρχικά.


Οι αγώνες μας δεν ποινικοποιούνται δεν καταστέλλονται

      ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ