Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Εξεταστική Ιουνίου

H μαζική παρουσία των φοιτητών στη σύγκλητο και η αποφασιστικότητά τους να μείνουν μέσα και να αναγκάσουν τον πρύτανη να υπερασπιστεί τη θέση του δημόσια, διασφάλισαν την κανονική και τυπική διεξαγωγή της πλήρους πτυχιακής για τους επί πτυχίω φοιτητές, για το Πανεπιστήμιο Πατρών. Για τους υπόλοιπους, η αναπλήρωση του χειμερινού τμήματος της εξεταστικής του Σεπτέμβρη επαφίεται στη βούληση των τμημάτων. Συγκεκριμένα για το τμήμα μας:

Η απόφαση του τμήματος πριν την προηγούμενη εξεταστική, ήταν πως η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα αναπληρωθεί, η μισή το Φλεβάρη και η μισή τον Ιούνη. Ακόμα, στο τελευταίο τμήμα, υπήρξε σαφής δέσμευση από τον Παντελάκη, πως αν δωθεί η επι πτυχίω εξεταστική από τη σύγκλητο, θα δωθεί και διπλή εξεταστική για τους προπτυχιακούς, άτυπα.

Παρόλα αυτά, λόγω του ότι η σύγκλητος πήρε απόφαση μόλις 4 μέρες πριν την έναρξη της εξεταστικής και δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να συζητήσει το τμήμα επ' αυτού και να δεσεύσει όλους τους καθηγητές, οι καθηγητές που μέχρι στιγμής έχουν επικυρώσει ότι θα δεχτούν προπτυχιακούς είναι στα εξής μαθήματα:

Α Έτος
Επιστήμη Υλικών Ι
Ιστορία Τεχνολογίας Ι
Σχέδιο Ι

Β Έτος
Αντοχή Υλικών Ι
Δυναμική
Μαθηματικά ΙΙΙ

 ΓΈτος
Ρευστομηχανική Ι
Στοιχεία Μηχανών Ι
Υπολογιστικές Μέθοδοι

Δ Έτος
Δυναμική μηχανών
Ελαφρές κατασκευές
Μηχανική Συμπεριφορά Υλικών
Ρευστοδυναμικές μηχανές



       Σε ορισμένα μαθήματα θα ζητηθεί δήλωση. Για τα μαθήματα αυτά θα υπάρξει ανακοίνωση μέσα από το site της σχολής και το eclass

       Είναι αστείο να υπάρχει εξέταση σε όλα τα μαθήματα, καθώς δίνεται η επί πτυχίω εξεταστική, να έχει ήδη αναπληρωθεί μισή εξεταστική, και να μην αφεθούν σε μαθήματα ναδώσουν προπτυχιακοί φοιτητές. Θεωρούμε πως όλοι οι καθηγητές θα πρέπει, ακόμα κι αν δεν το βλέπουν θετικά, να δεχτούν όσους φοιτητές θέλουν να δώσουν μαθήματα μονού εξαμήνου και γι αυτό καλούμε όλους τους φοιτητές να μην φοβηθούν να κατέβουν σε όποιο μάθημα θέλουν και να διεκδικήσουν μαζί με τους συναδέλφους τους αλλά και με το σχήμα μας να δώσουν.

  • Η διασφάλιση της επί πτυχίω εξεταστικής, είναι μια νίκη απέναντι στην εφαρμογή του Νόμου Διαμαντοπούλου, που η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών ήθελε να εφαρμόσει
  • Δείχνει πως όταν κινούμαστε συλλογικά μπορούμε να νικήσουμε.